A spórolásban nem segítenek a patikusok

Infostart
2008. szeptember 11. 07:30
A Népszabadság cikke szerint a betegek nem kapnak elég segítséget a patikákban az olcsóbb készítmények megvásárlásához. Lapszemle.

A betegek továbbra sem kapnak elég segítséget a patikákban az olcsóbb készítmények megvásárlásához - írja a Népszabadság a Spatium Consulting kutató és tanácsadó cég legfrissebb elemzésére hivatkozva. A felmérés szerint minden negyedik beteg gyógyszer nélkül marad a patikákban. A legnehezebben azokhoz az olcsó szerekhez lehet hozzájutni (magas vérnyomás, vércukor-, vérzsírsavcsökkentők, nyugtatók, antidepresszánsok), amelyek a leggyakoribb terápiákhoz kapcsolódnak.

A Magyar Nemzet szerint október második hetében egyeztetésre hívja a legnagyobb közoktatási érdekképviseleteket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A PDSZ azt szeretné, ha közösen lépnének fel minden közoktatási dolgozó jelentős illetményemelése érdekében, illetve, hogy az oktatási tárcával tárgyaljanak a kötelező óraszám-emelés miatt kialakult helyzetről.

Törvényi szabályozást tartanak indokoltnak a hazai baromfipiaci szereplők a magyar liba- és kacsamájtermelés védelme érdekében - mondta a Világgazdaságnak Takács László, a Baromfi Terméktanács igazgatója. Elsősorban azt kellene deklarálni jogszabályi szinten is, hogy a liba- és kacsatömés tradicionális tevékenység és része a hazai kultúrának.

A Napi Gazdaság arról ad tájékoztatást, hogy a szakemberek szerint az idén a tavalyinál 10 százalékkal kevesebb új autó találhat gazdára Magyarországon. Úgy vélik: piaci konszolidációt csak a forint jelentős erősödése hozhat. Többen arra számítanak, hogy a gyártók a következő évben áremelésre kényszerülnek.

A portfolio.hu írásából kiderül: továbbra is stagnálnak az árak és széles a kínálat a használt lakások piacán, ugyanakkor az új építésű ingatlanok iránt lassan, de élénkül a kereslet. A slágerkerületek változatlanok, továbbra is a XIII., XIV. és a XI. kerület a legkeresettebb, a kívánt lakásméret viszont egyre nő.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást