Egyetlen budapesti műhibát fújt fel a brit sajtó?

Infostart
2008. szeptember 10. 09:24
Egy-egy fogorvosi műhiba elfordulhat, de egyetlen magyarországi orvosi mulasztásból nem szabad messzemenő következtetést levonni - reagált az InfoRádióban Kámán Attila szájsebész-fogszakorvos arra a hírre, hogy egy brit asszony budapesti magánfogászati kezelésén a torkába ejtettek egy fél centiméteres, fémből készült fogorvosi eszközt, ami miatt azonnal kórházba kellett vinni. Kámán Attila szerint a magyarországi fogászati ellátás azért népszerű a külföldiek körében, mert magas színvonalú és megfizethető.

Sok angol, német és francia azért jön Magyarországra, mert ez Európa egyik fogászati központja, jó híre van a magyar orvosoknak - mondta az InfoRádiónak Kámán Attila szájsebész-fogorvos.

A szakértő hozzátette: a külföldi páciensek itt sokkal olcsóbban kapják meg az ugyanolyan, vagy esetenként még jobb színvonalú kezelést mint hazájukban egy állami rendszerben dolgozó fogorvosnál - mondta az InfoRádiónak Kámán Attila szájsebész-fogszakorvos.

Egy-egy fogorvosi műhiba nemcsak Magyarországon, bárhol előfordulhat - jegyezte meg Kámán Attila annak kapcsán, hogy a brit sajtót bejárta egy nyugdíjas története, akinek kezelés közben egy magyar fogorvos egy fél centiméteres fogorvosi eszközt ejtett a torkába, ami miatt a nőt sürgősen kórházba kellett vinni.

A szájsebész elmondta: több brit forgatócsoport járt már Magyarországon és adott hírt a fogászati turizmus pozitív oldaláról, egy negatív hírből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lantos Endre, az érintett rendelõ fõorvosa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kámán Attila a mûhibákról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást