Lendvai: az MSZP nem alkudozik a miniszterelnök személyéről

Infostart
2008. szeptember 8. 16:45
Az MSZP-frakció nem kíván a miniszterelnök személyét érintő alkukba bocsátkozni az SZDSZ-szel a programvita helyett - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a képviselőcsoport évadnyitó ülése után.

Lendvai Ildikó frakció évadnyitó ülése után azt mondta: a képviselőcsoport saját munkája eredményének tekinti, ezért támogatja a Megegyezés című programot.

Hangsúlyozta: nyitottak az érdemi és vállalható kompromisszumokra, de csak tartalmi kérdésekben.

A szocialista képviselőcsoport vezetője hozzátette: a frakció nem támogatja az előrehozott válsztásokat, és szerintük a szakértői kormány létrehozása sem jó megoldás a mostani problémákra.

Az MSZP és az SZDSZ csütörtökön egyeztet egymással. A találkozót kedden kezdeményezte Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, aki arról szeretne tárgyalni, hogyan tudják a mainál szélesebb együttműködésben a parlamentben, esetleg a kormányban szolgálni Magyarországot.

Fodor Gábor, a liberális párt elnöke azt mondta, hogy elfogadják a meghívást, de a szakértői kormányról akarnak tárgyalni a miniszterelnökkel. Az SZDSZ elnöke ma az MDF, a Fidesz és a KDNP elnökét is ugyanebben a témában hívta egyeztetésre.