Fodor: A szakértői kormány a legerőteljesebb lehetőség

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 6. 15:23
Ma Magyarország politikai patthelyzetben van, az SZDSZ ugyanakkor arra törekszik, hogy megteremtse a kormányzati cselekvés lehetőségét - mondta a párt elnöke Kecskeméten.

Fodor Gábor úgy fogalmazott: az SZDSZ választási lehetőséget kínál az ország és a parlament számára.

A politikus szerint a felelős kormányzáshoz szakértői kormányra van szükség, amely jelenleg a legjobb és legerőteljesebb lehetőség az ország számára.

Fodor Gábor hangsúlyozta: egy ilyen kormány mandátuma a következő választásokig tartana, célja pedig a költségvetési egyensúly megtartása és a gazdasági növekedés feltételeinek a megteremtése.

A pártelnök közölte: kezdeményezte a többi pártnál, hogy találkozzanak, és beszéljenek a kialakult helyzetről, mert a többi pártot is meg akarja nyerni a szakértői kormány koncepciójának.

Fodor Gábor hozzátette: helyre kell állítani a közbizalmat Magyarországon a politika és a kormányzás iránt, csak ezután lehet az előrehozott választásokról beszélni.

Eörsi ellentmond

Eörsi Mátyás, az SZDSZ képviselője szerint ugyanakkor demokráciában nem létezik szakértői kormány. Hozzátette: nem volt jelen az ügyvivői testület pénteki ülésén.

Eörsi Mátyás elmondta azt is, hogy minden politikai pártnak a politika tartalmáról kell vitát folytatnia, arról kell tárgyalni, milyen javaslatok vannak az ország előtt álló számos gazdasági és szociális kihívásra.