Bérharcot indítanak az orvosok

Infostart
2008. szeptember 5. 06:46
Bérharcot indít a Magyar Orvosi Kamara annak érdekében, hogy a minisztérium változtasson az egészségügyi ágazat alacsony fizetésein. Éger István, a szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem elegendő az a forrás, amit a reformtervezet erre a célra elkülönít.

Egy évtizede ismert az az egészségügyi életpályamodell, amely az országban tarthatná az orvosokat - mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Éger István hozzátette: az egészségügyi miniszter ugyan hangoztatta, szándékában áll a közszférában egységes béremelésen túl további forrásokat biztosítani az egészségügyi dolgozók jövedelemfejlesztésére, mindez reálértéken 10 százalékos bérnövekményt sem jelentene, így hatása nem lenne elegendő.

A kamara elnöke ennél jóval magasabb emelést tart szükségesnek, amelyet a kormánynak törvénybe foglalva, kiszámítható ütemezésben kellene megvalósítania.

Éger István beszélt az egészségügyi miniszter reformelképzeléseiről is, amelyek, mint mondta, általánosan célként tűzik ki ugyan az emberek egészségi állapotának javítását, ehhez azonban sem határidőket nem társít, sem a megvalósítás forrásait nem jelöli meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Éger István 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Éger István 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást