Az SZDSZ csak a szakértői kormányról akar tárgyalni Gyurcsánnyal

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 5. 12:51
Az SZDSZ elfogadja Gyurcsány Ferenc meghívását, de a megbeszélésen a szakértői kormányról akar tárgyalni a miniszterelnökkel - jelentette be Fodor Gábor liberális pártelnök az SZDSZ ügyvivői testületének pénteki budapesti ülését követően.

A politikus szerint az elmúlt egy hét új helyzetet teremtett, a kisebbségi kormány beterjesztette programját, amire az SZDSZ tartalmi és személyi okok miatt nemet mondott, ahogyan a többi ellenzéki párt is elvetette azt.

Fodor Gábor azt mondta, az MSZP egyedül maradt programjavaslatával, az SZDSZ pedig megoldási javaslatként letette az asztalra a szakértői kormány ötletét. A pártelnök úgy véli, hogy az ország érdekét ez szolgálná a leginkább, ugyanis a szakértői kormány meg tudná teremteni a stabilitás és a növekedés feltételeit, és egy ilyen kabinet állíthatná vissza a leggyorsabban a közbizalmat.

Hozzátette: erről a többi párttal is tárgyalni akarnak, hiszen a szakértői kormány felállításához széles körű politikai támogatásra van szükség.

Fodor Gábor arra az újságírói kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc vezetheti-e a szakértői kormányt, határozott nemmel válaszolt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy Tamás tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást