"Tudjuk, hogy ott van Gyurcsány Ferenc asztalán a lemondó nyilatkozat"

Infostart
2008. szeptember 3. 14:15
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint 2004 óta nem történt érdemleges kormányzati cselekmény, a kisebbségi kormány modellje pedig nem vált be. Navracsics Tibor azt mondta, a miniszterelnök új gazdaságélénkítő csomagja volt az utolsó kitörési lehetőség, de szerinte ez is csődöt mondott.

A Fidesz szerint a miniszterelnök bármennyire is próbál, nem tud kitörni saját tehetetlensége csapdájából. Navracsics Tibor a népszavazás óta eltelt időszakot értékelve azt mondta, az elmúlt hat hónapban Gyurcsány Ferenc személyes politikai agóniáját láthattuk, ami szerinte lehetne magánügy is, de ez esetben a magyar adófizetőknek kellett finanszírozniuk a kormányfő tönkremenetelét.

"Azt kérjük Gyurcsány Ferenctől, hogy - mivel tudjuk, hogy ott van az asztalán a lemondási nyilatkozat - vegyen egy mély levegőt, legyen erős, és írja alá. Rövidítse meg ezzel Magyarország politikai agóniáját is" - hangsúlyozta Navracsics Tibor, aki hozzátette: a kormányfő a 2006-os választási győzelme óta nem tett le sikeres cselekvési programot az asztalra, és az elmúlt négy évben nem tudott érdemleges kormányzati teljesítményt felmutatni.

A frakcióvezető részletezte, hogy az elmúlt évben 55 ezerrel csökkent a foglalkoztatottság, a gazdasági növekedés a tervezettnél szerényebb mértékű. Hozzátette, a miniszterelnök hecckampányokkal próbálta elterelni a figyelmet a valós problémákról. Elmondta azt is, hogy a kisebbségi kormány modellje sem vált be, amiről viszont a kormányfő a népszavazás után azt gondolta, hogy zökkenőmentesen fog működni.

"Utolsó politikai kitörési kísérlete a Megegyezés címen publikált fizetett politikai hirdetése, amelyről most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez sem sikerült. Nem sikerült, mert eddigi vitapartnerei, barátai, a piac és az elemzők sem fogadták kedvezően" - vélekedett Navracsics Tibor.

Szerinte a miniszterelnök nem meri a parlament elé vinni a koncepciót, és nem mer bizalmi szavazást kérni maga ellen. A szakértői kormányra vonatkozó kérdésre a frakcióvezető azt mondta, ez nem a megoldás, csak egy eszköz a megoldáshoz, ami pedig nem más, mint az előrehozott választás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást