Aláírásgyűjtés a 91-es busz új útvonala ellen

Infostart
2008. szeptember 3. 15:38
Aláírást gyűjtenek a II. kerületi Gábor Áron utca lakói a BKV terve ellen, amely szerint a 91-es autóbusz vonalát az ő utcájukban vezetnék a végállomásig. A tiltakozók egyik képviselője az InfoRádiónak elmondta: a megállóknak nem alakítottak ki öblöket, így az egyes állomásokra beállva a buszok akadályozni fogják a meredek Gábor Áron utca forgalmát.

Buszmegállók kerültek a II. kerületi Gábor Áron utcába Budapesten, a lakók pedig arról értesültek, hogy a meghosszabbított útvonalú 91-es BKV-busz fog arra járni - mondta az InfoRádiónak Szolga László.

A Gábor Áron utcai tiltakozók egyik képviselője hozzátette: a környéken sem a BKV, sem az önkormányzat nem végzett utasigény-felmérést, a busz útvonalát e nélkül tűzték ki.

Az utca - amely legnagyobbrészt kétszer egy sávos emelkedő - Rózsadomb és Pasarét része, kertvárosi jellegű környéken fekszik, és ez köti össze Óbudát és a II. kerületet, így most is nagy arra a gépkocsiforgalom - magyarázta Szolga László.

A tiltakozók képviselője úgy véli: ha a busz is erre közlekedik majd, több lesz a dugó és nagyobb a balesetveszély, hiszen az utcán nincsenek felfestett gyalogátkelők, ráadásul nő a környezetszennyezés meg a zajterhelés mértéke, ami az ott lakókat sújtja majd.

Az utca meredek részén - például az Õrlő vagy a Lepke utcánál - kijelölt megállókban nem alakítottak ki öblöket, így ott a buszok csak a forgalom feltartásával tudnának megállni - hangsúlyozta Szolga László.

Az utca lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek, amelyhez csatlakozott az ottani gyermekintézmény is, vagyis a szülők sem igénylik, hogy erre közlekedjen a busz - fűzte hozzá a tiltakozók egyik képviselője.

A második kerületi önkormányzat azonban támogatja a 91-es busz meghosszabbítását.

Balaton Balázs, az önkormányzat sajtóreferense úgy véli, a néhány tiltakozónál több ember érdekét szolgálja a közösségi közlekedés bővítése.

A BKV egy évig egyeztetett a II. kerület illetékeseivel a 91-es busz új útvonaláról - mondta az InfoRádiónak a cég szóvivője.

Szilágyi Károly hozzátette: a BKV-nak és a kerületi önkormányzatnak is az az érdeke, hogy a tágabb környezetben lakók is megfelelő közlekedési lehetőséghez jussanak.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szilágyi Károly
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Balaton Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást