Vízilabdás recept a kishitűség ellen

Infostart
2008. augusztus 28. 19:48
Sokat jelentene, ha ismét lenne sportminisztérium, a kormányzati lobbierő ugyanis nélkülözhetetlen a globális versenyben - mondta Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó a Heti Válasznak. Hetilapszemle.

A Heti Válasz interjút közöl Csapó Gábor korábbi, olimpiai bajnok vízilabdázóval, aki nem hiszi, hogy rövid időn belül világszínvonalú sportlétesítményeink legyenek. Az olimpiai bajnok kishitűség ellen a pólós receptet ajánlja: náluk a legkisebbek is azt hallják, hogy mi vagyunk a legjobbak. Csapó Gábor szerint sokat jelentene, ha ismét lenne sportminisztérium, kormányzati lobbierő nélkül ugyanis nincs sok esély egy globális versenyben. A doppinggal kapcsolatban a vízilabdázó azt javasolja, hogy mindig egy órával a verseny előtt legyen doppingvizsgálat, és ne is állhasson rajthoz, akiről kiderült, hogy tiltott szert szedett. Részletek a Heti Válaszban.

A HVG cikke szerint ma senki nem tudja, hány kilométeres a hazai kerékpárút-hálózat. A kis forgalmú utakat nem számítva 2000-ben 911 kilométer volt a kifejezetten kerékpározásra épített utak hossza, ez azóta becslések szerint 300 kilométerrel bővült. A minisztérium azonban a lapnak nem tudta megmondani, hogy az elmúlt években mennyi kerékpárút épült. Azt viszont állítja, hogy 2013-ra kétezer kilométerrel hosszabb lesz. A HVG szerint némi kételyt kelt, hogy a nagy ívű programnak nincs felelőse.

A Figyelő összeállításában összehasonlítja a Balatont és az olaszországi Garda-tó turizmusát, földrajzát, a két tó ugyanis hasonló éghajlattal és adottsággal rendelkezik, és hasonló turisztikai szerepre készül. Míg a kisebb területű, ám magyar riválisánál háromszor több turistát vonzó olasz tó hihetetlenül sikeres, a Balatonnál még csak a trendforduló első jelei látszanak. A hetilap megvizsgálta, melyek az olasz példa tanulságai a magyar tenger számára, illetve azt is, ilyen hazai erőfeszítések ígérnek szebb jövőt a Balaton partján.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást