Gyurcsány magabiztos: "meglesz a többség"

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 28. 22:30
A miniszterelnök biztos abban, hogy a parlament megszavazza majd adócsökkentő csomagját, és sikerül biztosítani a többséget a költségvetés elfogadásához is. Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televízióban elmondta: valamennyi párt benyújthat javaslatot a programjához.

A kormányfő szerint nem lesz olyan politikus, aki vállalja az adócsökkentés leszavazásával járó népszerűtlenséget, az ellenzék pedig nem jelentkezik egységes alternatív javaslattal.

A költségvetés elfogadásáról Gyurcsány Ferenc azt mondta: meglesz a szükséges többség. Hozzátette: ha nincs többsége a költségvetésnek, akkor a kormánynak le kell mondania, de ez a helyzet nem fenyeget.

A miniszterelnök kifejtette: ha egy párt olyan javaslatot tesz, amely nem sérti a költségvetési egyensúlyt, és elnyeri a munkáltatók és munkavállalók támogatását, akkor azt a szocialisták is megszavazzák.

Gyurcsány Ferenc szerint a programnak köszönhetően egy átlagos fizetésű embernek minden hónapban 5-6 ezer forinttal több marad a zsebében.

Az MSZP elnöke szólt arról is, hogy meg kell győznie az embereket: reális, kidolgozott programjuk csak a szocialistáknak van.

A miniszterelnök elismerte, hogy a feketegazdaság elleni fellépésnek lehet árfelhajtó hatása, ahogyan az korábban az építőiparban történt.