Olimpiai törvényt akar a Fidesz

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 27. 16:12
Törvényben biztosítaná a következő olimpiára való felkészülés feltételeit a Fidesz. Az ellenzéki párt négy évre rögzítené a felkészülés sportszakmai, finanszírozási és infrastrukturális feltételeit, emellett rendezné a sportegészségügyi hátteret.

Az Országgyűlés sport bizottságának elnöke azt mondta: elégtelennek tartják, amit a kormány 2004 óta tett a magyar sportért.

Bánki Erik emlékeztetett arra, hogy megszűnt a sportminisztérium, majd a Nemzeti Sporthivatal, így a sport irányítását egy szakállamtitkár vette át.

Hangsúlyozta: eközben a sport állami költségvetése a 2002-es 28 milliárdról, 2008-ra 14 milliárd forintra csökkent.

A fideszes képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a pénz volt kevés a felkészülésre, de ami volt, azt is késve kapták meg az érintettek.

Mint mondta: a Fidesz négy évre rögzítené a felkészülés sportszakmai, finanszírozási és infrastrukturális feltételeit, emellett rendezné a sportegészségügyi hátteret.

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter korábban kijózanító valóságnak nevezte a pekingi magyar eredményt, és úgy vélte: a tanulságok levonása után lehet dönteni a további lépésekről.