Megyeri híd: Szigetmonostor kész tárgyalni

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 27. 13:24
Szigetmonostor önkormányzata egyelőre nem adja hozzájárulását az átadás előtt álló Megyeri híd használatba vételéhez, ám tárgyalási alapnak tekinti a megegyezéshez a közlekedési tárca ajánlatcsomagját - közölte a falu polgármestere.

Molnár Zsolt elmondta, hogy a Szentendrei-szigeten fekvő falunak az eredeti megállapodás szerint járna egy híd, ami a két partot összeköti. Az M0-ás hídnak ugyanis nincs lejárója a szigetre, mert hatóságok környezetvédelmi megfontolásból megtiltották ennek építését, ezzel is védve a szigeten lévő ivóvízbázist.

A fideszes polgármester emlékeztetett: a lejáró megépítésének elmaradása miatt, kompenzációként megígért kis hídnak még csak a tervezési munkái sem kezdődtek el.

A tárca által ajánlott kompenzáció szerint korszerűsítenék a kompjáratot, megépítenének egy gyalogos hidat, illetve egy tűzoltó- és mentőállomás létesítenének a településen.

Budakalász képviselőtestülete keddi rendkívüli ülésén megtagadta hozzájárulását a Megyeri híd használatba vételéhez, mert a kormány ígérete ellenére sem épült meg a forgalomnövekedés kompenzálására az elkerülő út Üröm és Budakalász között.