A Fidesz "szimpla beetetésnek" tartja Gyurcsány programját

Infostart
2008. augusztus 27. 11:52
Nem tartja támogathatónak a Fidesz Gyurcsány Ferenc adócsökkentési javaslatait. Varga Mihály, a párt alelnöke úgy fogalmazott: eddig már hat programja volt a Gyurcsány kormánynak 2005 óta, azok sem és ez sem hoz érdemi eredményt.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke "szimpla beetetésnek" nevezte Gyurcsány Ferencnek egy napilap mellékleteként közzétett adócsökkentési javaslatait.

Az ellenzéki párt gazdasági kabinetvezetője azt mondta, 2005 óta ez a hetedik program, amit Gyurcsány Ferenc közzétesz, "de ahogyan az előző hattól, ettől sem várható semmilyen látható eredmény". Ezért tartják szimpla beetetésnek, Gyurcsány Ferenc újabb kommunikációs offenzívájának - tette hozzá.

A Fidesz alelnöke alkalmatlannak tartja a miniszterelnök programját arra, hogy bármit is segítsen az ország helyzetén.

Közben az InfoRádió úgy értesült, hogy az SZDSZ szombaton hozza nyilvánosságra álláspontját Gyurcsány Ferenc javaslatairól.

A KDNP elnöke szerint a Gyurcsány Ferenc által közzétett adócsökkentési program kétségbeesett kísérlet arra, hogy az Országgyűlésben a jövő évi költségvetési törvény szavazásakor a miniszterelnök megszerezze saját frakciója és az SZDSZ támogatását. Semjén Zsolt kiemelte magában az anyagban egymással teljesen ellentétes állítások vannak, valaminttalálhatóak benne olyan állítások, amelyek Gyurcsány Ferenc elmúlt pár évben közzétett egyes programrészleteivel szöges ellentétben vannak.

Az MDF elnöke közleményében úgy fogalmazott: elkészült az MSZP-SZDSZ közös, új programja, és újra összeállt a tavasszal felbomlott koalíció. A kormányfő által közölt legújabb adócsomag ugyanis egy az egyben teljesíti azon kitételeket, amelyeket az elmúlt napokban Kóka János egykori SZDSZ-elnök szabott a kormány támogatásának feltételéül - tette hozzá Dávid Ibolya.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást