Újabb késedelem a fővárosnál

Infostart
2008. augusztus 21. 13:35
A tervezettnél két hónappal később írta ki a Fővárosi Önkormányzat a pályázatot a Budapesti Egészségügyi Modell kialakításával kapcsolatos tanulmányra - írta a Napi Gazdaság. A főpolgármester-helyettes az InfoRádió megkeresésére azt mondta: a csúszás oka a nyári szünet volt. Horváth Csaba tervei szerint emiatt január helyett jövő év júniusától indulhat a tizenkét fővárosi kórház egységbe szervezése.

Az eredeti tervhez képest két-három hónapot csúszik az egészségpolitikai koncepció kidolgozása, amely a korábban hatályon kívül helyezett cselekvési programot helyettesíti majd - mondta az InfoRádiónak Horváth Csaba főpolgármester-helyettes.

A késés egyik oka, hogy nyári szünet miatt azok a bizottságok, amelyeknek jóvá kellett volna hagyniuk a koncepciót, nem vagy csak nagyon ritkán üléseztek. A másik ok, hogy az egyébként szokásos, egy-két oldalas pályázati anyag helyett egy sokkal részletesebb készült - tette hozzá a szocialista politikus.

A fővárosi kórházakat egységbe szervező program megvalósítása a jövő év júniusában kezdődhet, az átalakulás 2009. december 31-ig megtörténhet - közölte Horváth Csaba.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást