Liftet már a háromemeletes házakba is!

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 21. 06:32
Szeptember közepétől megváltoznak az építési előírások, így a jövőben kényelmesebbek, élhetőbbek lesznek a lakások - írja a Világgazdaság.

A szeptember 12-én hatályba lépő új szabályozás szerint a legkisebb szoba mérete sem lehet nyolc négyzetméternél kisebb, a lakás egyik szobájának - konyha és étkező nélkül - legalább 17 négyzetméternek kell lennie, a háromemeletes épületekbe is liftet kell szerelni, a hatlakásosnál nagyobb házakba pedig - 2013-tól - garázst kell építeni.

Új szabály az is, hogy az otthonok legalább egyik hálószobájának "benapozottnak" kell lenni, azaz február 15-én minimum egy órán át be kell sütnie a napnak.

Fontos változás továbbá, hogy a jövőben nem lehet építkezni a gyorsforgalmi utak tengelyétől számított 250 méteres távolságon belül, a főutaknál 50 méterben szabták meg e terület szélességét.

Egyes elemzők szerint mindezek megdrágítják majd a lakásokat, mások viszont úgy látják, a piaci túlkínálat miatt nemigen tudják majd érvényesíteni áremelkedési szándékaikat az ingatlanfejlesztők.