Derült, de szeles idő lesz este

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 20. 13:00
Szeles idő várható este Budapesten az ünnepi tűzijáték idején az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint; eső nem valószínű.

A meteorológiai szolgálat estére 40-55 kilométer/órás széllökéseket és 25 Celsius-fokos hőmérsékletet valószínűsít a főváros térségében.

A nap első felében túlnyomóan derült lesz az ég, a délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekszik a felhőzet. A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé erős széllökések (40-55 kilométer/óra) kísérik az északnyugatira forduló szelet. Zivatarfelhő környezetében pedig rövid ideig viharos (60-75 kilométer/óra) széllökés sem kizárt.

Az OMSZ éjfélig a Nyugat- és a Közép-Dunántúl területére elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki.

A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, de északnyugaton már csak 27 fok körül várható. Késő este 20, 25 fok között valószínű.

Budai Bernadett kormányszóvivő közölte: előzetesen nem határozták meg, milyen szélerősség mellett dönthetnek a tűzijáték esetleges elmaradásáról; ezt több időjárási tényező figyelembevételével vizsgálják.

A jelenlegi időjárási helyzet alapján megtartják az este 9 órára tervezett tűzijátékot.