Magyar Bálint: "Az ember nem tagadja ki a családtagjait"

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 18. 11:30
Magyar Bálint, az SZDSZ volt elnöke nem kívánt érdemben reagálni Kőszeg Ferenc, a párt egyik alapítója és volt országgyűlési képviselője őt támadó cikkére. Mint mondta, továbbra is családtagjának tekinti politikustársát, akivel közösen élték meg a rendszerváltás előtti demokratikus ellenzék küzdelmeit.

Kőszeg Ferenc barátom szavaira továbbra sem kívánok nyilatkozni - mondta hétfőn Magyar Bálint. Hozzátette, a róla publikált cikke ellenére továbbra "családtagjának" tartja az SZDSZ egykori alapítóját.

Kőszeg Ferenc a múlt hét pénteki Élet és Irodalomban közölt Sakk! Matt? című elemzésében, majd azt írta: "a Szabad Demokraták Szövetségét Magyar Bálint hozta létre és ő is tette tönkre."

Arra a kérdésre, hogy továbbra is barátjának tartja-e Kőszeg Ferencet azt mondta, hogy "a demokratikus ellenzék olyan volt, mint egy család, egymásra voltunk utalva, egymásban kellett megbíznunk. Az ember pedig nem tagadja ki a családtagjait, csak azért, mert valamelyik valamit írt róla".

Kőszeg Ferenc a cikke után az InfoRádiónak azt mondta: az SZDSZ-nek 1996-ban ki kellett volna lépni a koalícióból, és ezt elsősorban Magyar Bálint akadályozta meg.