Egy hétig tart a takarítás a Sziget után

Infostart
2008. augusztus 18. 08:43
A Sziget Fesztivál befejeztével megkezdődött a takarítás a Hajógyári-szigeten. A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. szóvivője úgy véli: várhatóan egy hétre van szükség, mire teljesen rendbe teszik a helyszínt. Horti Zsófia elmondta azt is, hogy idén nem szemeteltek többet a fesztiválozók az elmúlt években megszokotthoz képest, és kiemelte, hogy évről évre nő a szelektíven gyűjtött hulladék aránya is.

Megkezdődtek a takarítási munkák a Hajógyári-szigeten, miután vasárnap véget ért a Sziget Fesztivál. A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. negyven fővel és négy kukásautóval kezdi el a hulladék gyűjtését és elszállítását - közölte a cég szóvivője.

A hulladék elszállítását befolyásolja, hogy a szervezők milyen ütemben tudják elbontani a színpadokat és a fesztiválozók mikorra hagyják el a rendezvény helyszínét, de várhatóan egy hét alatt végeznek a munkákkal - emelte ki Horti Zsófia.

A szóvivő közölte: a Sziget Fesztiválról egy-egy nap alatt közel 500 köbméter szemetet hordtak el, és szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége is évről évre több. Ebben az évben nem szemeteltek többet a fesztiválozók az elmúlt években megszokotthoz képest - tette hozzá.

Nyolcezer köbméter víz fogyott az egyhetes Sziget Fesztivál alatt, ez az Országháza egy éves vízfogyasztásának felel meg - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Vízművek Zrt. helyettes-szóvivője. Sándor Zsolt hozzátette: a nagy meleg miatt szükség volt vízosztásra is a fesztivál ideje alatt.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sándor Zsolt, a Fõvárosi Vízmûvek Zrt. helyettes-szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Horti Zsófia, a Fõvárosi Közterület Fenntartó Zrt. szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást