Mától nem közlekedhetnek a MÁV Biztosítóhoz tartozó autósok

Infostart
2008. augusztus 16. 09:11
Nem vehetnek részt szombattól a közúti közlekedésben a korábban a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez tartozó autósok, ha a járműre nem kötöttek új kötelező gépjárműfelelősség biztosítást.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete emlékeztetett arra, hogy a cég tevékenységi engedélyét pénteki hatállyal vonták vissza.

A szervezet jövő hétre ígért pontos kimutatást, de az elsődleges adatok szerint a korábbi 195 ezer tagból legfeljebb 10-20 ezer nem szerződött át más biztosítóhoz.

A felügyelet hangsúlyozta: a Hitelintézeti Felszámoló Közhasznú Társaság irányításával a MÁV Biztosító korábbi ügyfélszolgálati irodáiban fogadják a kárbejelentéseket. Jelenleg a mintegy 9 milliárd forintnyi kár kevesebb, mint felére van fedezet.

Korábban a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője arról számolt be, hogy a MÁV Általános Biztosító Egyesület sikkasztással és pénzmosással gyanúsított vezetőinek több mint 1 milliárd forint értékű vagyonát foglalták le. Sipos Jenő elmondta: a magánszámlákon korábban zárolt 666 millió forintot már visszautalták az egyesület számlájára.