"Gyurcsány a jövőben is Magyarországon kíván politizálni"

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 16. 11:30
Gyurcsány Ferenc a jövőben is Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni, nem akar uniós biztosi posztért indulni - mondta a miniszterelnök szavait tolmácsolva a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid úgy fogalmazott: minden alapot nélkülöz a Népszabadság információja, miszerint a pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon, és Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölhetik.

"Gyurcsány Ferenc ma ismét megerősítette Pekingből, hogy Magyarországon kíván politizálni, az MSZP-t kívánja vezetni, tervei között nem szerepel, hogy uniós posztot vállaljon, nem kíván biztosi posztért indulni" - jelentette ki a kormányszóvivő.

Tavasszal döntenek

A Népszabadság szombati számában azt írta: Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon; az MSZP öt-hat mandátumra számít a jelenlegi kilenc helyett.

A lap úgy tudja: a pártelnök-miniszterelnök állhat majd a lista élén, ám Gyurcsány Ferenc várhatóan nem veszi át a mandátumot. A Népszabadság idézett forrása szerint felmerült az is, hogy Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölik.

A szocialisták EP-listájáról először a pártelnökség, majd a választmány szavaz, és ezt követően kerül a tavasszal esedékes kongresszus elé.