Kétséges a Szépvölgyi úti átjáró sorsa

Infostart
2008. augusztus 15. 16:37
A fővárosban a Szépvölgyi út és a rakpart közötti átjáró végleges megnyitását javasolja a II. és a III. kerület polgármestere.

Láng Zsolt és Bús Balázs közös sajtótájékoztatóján azt mondta: a fővárosi önkormányzat augusztus elsején lezárta a budai alsó rakpartot, majd a forgalom könnyítése érdekében a Sziget-fesztivál idejére megnyitották a lejárót, valamint a rakpart szigetre vezető részét, amelyet azonban csak célforgalomra lehet használni.

Az óbudai polgármester az InfoRádióban hozzátette: az átjáró végleges megnyitása segítené a két kerület lakóinak, és valamennyi budapesti közlekedését is.

A fővárosi önkormányzat támogatná a kérést, ha a kerületek átvállalnák az útszakasz üzemeltetésének költségeit - fejtette ki Bús Balázs, hozzátéve: a tervezéshez anyagilag hozzá tudnak járulni, de az átjárót a fővárosnak kell működtetnie.

A Fővárosi Önkormányzat közleményében ugyanakkor úgy fogalmaz: az átjáró alkalmatlan a közúti forgalom biztosítására, annak megnyitása balesetveszélyes lenne, ezért nem támogatják a kerületek kérését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bús Balázs, a III. kerület polgármestere
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást