MDF: a kezdő autósoknak kötelező lenne a T betű

Infostart
2008. augusztus 14. 06:00
A kezdő autósoknak újra a tanulóvezetőket jelző T betűt kellene gépkocsijukra ragasztani az MDF javaslata szerint. A KRESZ-t módosító kezdeményezésről az ellenzéki párt rendészeti kabinetjének vezetője az InfoRádiónak azt mondta: ezzel a közlekedés biztonságát szeretnék javítani, és elsősorban a többi autóst intené toleranciára.

Azt szeretnénk, hogy a közlekedés biztonságának javítása érdekében újra bekerüljön a KRESZ-be a tanuló vezetőt jelző T betű kiragasztása - mondta az InfoRádiónak az MDF rendészeti kabinetjének vezetője.

Dézsi Mihály úgy véli: ha egy friss jogosítványos kiteszi autójára a jelzést, akkor jobban figyelnek rá, és a többi autós tolerálni fogja "bénázásait". Az ellenzéki párt javaslata szerint a matricát egy évig kéne az autón hagyni.

Az MDF-es politikus elmondta: szeretnék azt is, hogy 1,4 literesnél erősebb autót ne lehessen 21 év alatt vezetni, mert ezzel is csökkenthető lenne a balesetek kockázata. Hangsúlyozta, hogy van már egy ehhez hasonló szabály: 21 év alatt ugyanis nem lehet nagy teljesítményű motorral közlekedni.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást