Gyurcsány besokallt a Molotov-koktéloktól

InfoRádió / MTI
2008. augusztus 9. 14:53
A miniszterelnök felkérte az igazságügyi tárca vezetőjét, készítsen javaslatot arra, hogyan lehetne fokozni a rendőri jelenlétet a kistelepüléseken a közbiztonság javítása érdekében.

Daróczi Dávid kormányszóvivő azt mondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pénteki, Piricsén és a korábbi hetekben Galgagyörkön és Pátkán elkövetett Molotov-koktélos támadások után hozta meg döntését. Hozzátette: a javaslat várhatóan még ebben a hónapban elkészülhet.

Péntekre virradóra a Nyírbátorhoz közeli Piricsén ismeretlen tettesek több benzines palackot dobtak két lakóépületre, amelyben többen, köztük gyerekek is tartózkodtak. Egy nő a lábán súlyosan megsérült egy lövéstől, amikor kilépett az utcára.

Július 21-én Galgagyörkön, a Rákóczi utca három lakására kevéssel éjfél után lőttek rá. Az utcán több töltényhüvelyt is találtak a rendőrök. A támadásban senki sem sérült meg.

Pátkán június 3-ára virradóra, romák lakta házak ellen hajtottak végre Molotov-koktélos támadást. A támadókkal kialakult dulakodás során megsérült egy férfi. A gyújtogatás gyanúsítottjait - három helybeli polgárőrt - elfogták, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.