Nem valószínű a szoros együttműködés az SZDSZ és az MDF között

Infostart
2008. augusztus 5. 16:12
Az MDF parlamenti frakcióvezetője szerint az adótörvények őszi tárgyalásánál derülhet ki, hogy melyik párttal tudnak együttműködni. Herényi Károly az InfoRádió értesüléseire reagálva azt mondta: miután pártja korszerű konzervatívnak, az SZDSZ pedig liberálisnak vallja magát, ezért programjaik távol esnek egymástól, így nem valószínű az együttműködés.

Mindegyik párt - kivéve a KDNP-t, amelynek nincsenek önálló megnyilvánulásai - programjában akadnak olyan, az adóval kapcsolatos elemek, amelyek közel állnak az MDF elképzeléseihez - nyilatkozta az InfoRádiónak Herényi Károly, a párt frakcióvezetője.

Mint mondta, ilyen Matolcsy György dolgozata is - emiatt kért tőle találkozót Dávid Ibolya. Nagy ugyanis a hasonlóság az egykulcsos szja-ról vallott elképzeléseik között, de ugyanez elmondható az SZDSZ-re is - fejtette ki Herényi Károly. Ez utóbbival az az egyetlenegy probléma, hogy hosszú időt töltöttek kormányon, és nem adták tanúbizonyságát annak, hogy komolyan gondolják ezt - tette hozzá.

A frakcióvezető elmondta, általában a pártok közeledése normális esetben programok alapján képzelhető el. Az MDF egy európai értelemben vett, korszerű konzervatív párt, a szabad demokraták pedig liberálisnak aposztrofálják önmagukat. "Nagy köztünk a távolság, és ez kizárja a szoros együttműködést" - jelentette ki a politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást