Több pénzt kap számos egészségügyi intézmény

Infostart
2008. augusztus 1. 12:06
Az egészségügyi tárca 5,7 milliárd forintot csoportosít át az Egészségbiztosítási Alap év végére várható maradványából - jelentette be az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Székely Tamás elmondta: a pénzt egyebek mellett a kistelepülések háziorvosai ügyeleti díjazásának 15-20 százalékos megemelésére, az egynapos ellátások számának bővítésére, a várólisták csökkentésére, valamint az üzemanyag-áremelkedés kompenzációjára fordítják. Utóbbira 270 millió forint jut.

A háziorvosok alkalmanként 50 forintot kapnak az egészségbiztosítási jogviszony ellenőrzéséért. A teljesítményvolumenkorlát megemelésével jutalmazzák azokat az intézményeket, amelyek az előírásoknak megfelelően vezetik a várólistákat, és a súlyponti kórházak is több pénzt kapnak.

Az év végén várhatóan 10 milliárd forint marad az Egészségbiztosítási Alap kasszájában.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: az 5,7 milliárd forintos többletet szeptember elsejétől kaphatják meg az intézmények. Székely Tamás szólt arról is, hogy a csütörtöki balesetben összetört helikoptert még pénteken pótolja a bérbeadó cég.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást