Jön a rossz idő - jégeső, viharos szél

Infostart
2008. július 30. 12:54
Szerdán a Dunántúl nyugati, északnyugati részén nagyobb eséllyel várható intenzívebb zivatar, amely környezetében 90 kilométer/óra körüli széllökés, jégeső és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-40 mm) is előfordulhat. Csütörtökön nagyobb területeken várhatók zivatarok. Szombaton hidegfront éri el Magyarországot.

Szerdán elsősorban az ország északkeleti felében, keleten illetve nyugaton valószínű zivatar kialakulása. A zivatarokat helyenként viharos széllökések (60-90 kilométer/óra), lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-35 mm) és jégeső (2 cm körül) kísérheti - tájékoztat az meteorológiai szolgálat.

A Dunántúl nyugati, északnyugati részén nagyobb eséllyel várható intenzívebb zivatar, amely környezetében 90 kilométer/óra körüli széllökés, jégeső (2 cm körül) és lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-40 mm) is előfordulhat.

Csütörtökön a mainál nagyobb területen valószínű zivatar kialakulása. A zivatarokat viharos szél és jégeső kísérheti.

A fővárosban a légszennyező-anyagok koncentrációja fokozatosan
növekszik. A szálló por, a nitrogén oxidok és az ózon koncentrációja néhol átmenetileg az egészségügyi határérték fölött alakulhat.

Az előrejelzések szerint szombaton egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, melynek következtében mérséklődik a kánikula, a hőmérsékleti értékek 2-3 fokkal eshetnek vissza. A nyugati, valamint az északi területeken záporokra, zivatarokra készülhetünk.