Újabb biztosítónál vizsgálódik a PSZÁF

Infostart
2008. július 29. 07:02
A Népszabadság arról ír, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatot kezdett a TIR Biztosító Egyesületnél. A felügyelet arra kíváncsi, hogy a biztosító eszközei kellő fedezetet nyújtanak-e a már bekövetkezett, de még ki nem fizetett, illetve a várhatóan bekövetkező káreseményekre.

A Közlekedési Biztosító Egyesületnél (KÖBE) nem tart vizsgálatot a PSZÁF. Binder István, a PSZÁF szóvivője a TIR-nél tartott vizsgálatról annyit mondott: a kampány közeledtével a felügyelet - az autósok biztonságának szavatolása érdekében - fontosnak tartja megvizsgálni, hogy a kötelezővel foglalkozó biztosítók felkészültek-e az átszerződési időszakra. Ellenőrzések bármelyik biztosítónál lehetnek. Eközben kiderült, hogy a MÁV ÁBE-nél csak a már meglévő, illetve várhatóan még felmerülő károk felére van fedezet. A jelenlegi függőkár-állomány mintegy kilencmilliárd forintra rúg, vagyis már most több mint négymilliárd forintos értékű kárért az ügyfeleknek kell helytállniuk. A kötelezőjét a biztosítónál megkötő autósok közel fele még nem fizette be harmadik negyedéves díját.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy áron alul és koncepció nélkül akarja értékesíteni a XV. kerület szocialista vezetése Budapest egykor talán legpatinásabb - ma már nem működő - hajdani kórházát, az észak-pestit. Az intézmény mintegy héthektáros ingatlanára szemet vetett több magáncég is. A Fidesz szerint a térség járóbeteg-szakellátó egységeit lehetne koncentrálni a szebb napokat látott kórház területén.

A Világgazdaság szerint indul a nagy börze a bezárt kórházak ingóságainak eladására. Az árverezést végző Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet tetemes összegre számít, az eddig dobra vert gyermekkórházi bútorok és textíliák ugyanis hamar elkeltek a forráshiányos intézményekben. A korábbi tervektől eltérően a neves személyiségek betegdokumentumai is a megalakuló Nemzeti Dokumentációs Központba kerülnek. A szakminiszter döntött a bezárt kórházakban maradt emberi szövetek és szervek kezelésének szabályozásáról.

Több mint kétezerrel csökkent a félkarú rablók száma az országban, miközben a nyerőgép-üzemeltetők száma nem változott - derült ki az APEH-on belül önálló főosztályként működő Szerencsejáték Felügyelet adataiból. A Napi Gazdaság cikke szerint a szervezet bevételei nagyjából a korábbi éveknek megfelelően alakultak: tavaly 3,9 milliárd forint folyt be az engedélyezési díjakból, 891 millió az ellenőrzésből, 338 millió pedig a különböző bírságokból. Júniusban rajtaütésszerűen vizsgálódott a hatóság a Balaton környéki termekben: két nap alatt 436 üzemeltetőt kerestek fel és az esetek 12 százalékában találtak hiányosságokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást