Éjszakára is a menedékhelyeken maradhatnak a kitelepítettek

Infostart
2008. július 29. 15:21
Ha kell, akkor az éjszakát is a befogadó államosokon tölthetik a IX. kerületből kitelepített lakók - mondta az InfoRádiónak az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Szentes György hozzátette: van elegendő ágy és ivóvíz. A két befogadó állomáson körülbelül háromszázan vannak. A lezárás miatt egyébként kiürítették a IX. kerületi tűzoltólaktanyát is, ez azonban nem befolyásolja a mentési feladatokat - tette hozzá Szentes György.

Elsősorban az a feladatunk, hogy a helyi védelmi bizottság által hozott, katasztrófavédelemre vonatkozó döntéseket végrehajtsuk - fejtette ki az InfoRádiónak Szentes György, az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A telepi utcai és a Bakáts téri általános iskola fogadja be a kitelepítetteket. Ezeken a helyeken a vöröskereszttel, orvosokkal, ápolókkal, az iskola dolgozóival, pszichológusokkal, mintegy 45 fővel dolgozunk azon, hogy megkönnyítsük a várakozás perceit az ide érkező embereknek - tájékoztatott Szentes György.

A szóvivő elmondta, mindkét befogadóhelyen 200-200 fekvőalkalmatosság áll rendelkezésre, folyamatosan biztosítják az ivóvizet. A vöröskereszt meleg ételt oszt. A Telepi utcában 225 ember van regisztrálva, a Bakáts téren pedig 120 fő. Szentes György elmondása szerint 35-40 ágyon fekszenek olyanok, akiknek feküdniük kell egészségi állapotuk vagy koruk miatt.

A befogadóhelyek úgy vannak kialakítva, hogy éjszakára is megfelelő menedéket nyújtsanak - jegyezte meg Szentes György.

Kiürítettek egy IX. kerületi tűzoltólaktanyát is, de ez a katasztrófavédelem munkatársának szavai szerint nem akadályozza a tűzoltókat kötelezettségük teljesítésében.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást