Jogtalanul kihelyezett reklámok fedik be a társasházakat

Infostart
2008. július 24. 12:07
Társasházak homlokzatának felújításakor egyre gyakrabban jelennek meg a védőhálókra illegálisan kihelyezett reklámplakátok. Mire a főváros kiszabná a bírságokat, a lebonyolítást végző cégek általában csődöt jelentenek - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságának elnöke. Ughy Attila hozzátette: azoknak a vállalatoknak kell felhívni a figyelmét a jogsértésre, akik kihelyezik a hirdetéseket.

Egyre több frekventált helyen jelennek meg illegálisan kihelyezett reklámok - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságának elnöke.

Ughy Attila hangsúlyozta: a közgyűlés 4 évvel ezelőtt már hozott egy rendeletet, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos feltételek mellett építési állványokon megjelenhessenek reklámhálók, amik legfeljebb az épület 60 százalékát takarhatják be, és 6 hónapig maradhatnak kint.

A bizottsági elnök szerint a szabályokat egyre többen próbálják kijátszani úgy, hogy egyáltalán nem kérnek a kihelyezésre engedélyt. Ughy Attila elmondta: ilyenkor nehéz szankcionálni, mert a társasház nem felelős a szabálytalanságért, a lebonyolító cégek pedig a büntetés kiszabásáig csődöt jelentenek.

A Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság vezetője úgy véli: azokat a reklámozókat kell személyesen megkeresni, akiké a hirdetés. Ezek általában olyan multinacionális cégek, amik nem engedhetik meg maguknak, hogy engedély nélküli felületen reklámozzák magukat - tette hozzá Ughy Attila.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást