Beomlott az M6-os egyik épülő alagútja a sok eső miatt

InfoRádió / MTI
2008. július 24. 10:42
Csütörtökön hajnalban beomlott az épülő M6-os autópálya egyik alagútja Bátaszék térségében, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Ma hajnalban beomlott az M6/M60 autópálya Szekszárd és Bóly közötti szakaszának, egyik épülő alagútjának egy kis része - olvasható a beruházó cég sajtóközleményében.

A Bátaszék névre keresztelt, a tervek szerint "A" jelű alagút beomlása előtt a szakemberek szerint már látható volt, hogy az alagút egy részének szerkezete több helyen megrepedt ezért az esemény bekövetkeztekor az alagútban már nem volt munka, a gépeket kihozták.

Az alagút déli portáljától számítva 520-570 méterre, mind a keleti, mind a nyugati járat, mintegy 100-100 méter hosszan omlott be.

A járatok fölött mintegy 100 m hosszú, 40 m széles és 10-15 méter mély kráter keletkezett. Személyi sérülés nem történt, a munkagépekben anyagi kár nem keletkezett.

A vállalkozó az alagútépítési munkákat azonnal leállította, a munkaterületet lezárta és értesítette a hatóságokat, vizsgálatok elkezdődtek. Az omlás helyszíne felett egy kajszibarack ültetvény volt, melynek tulajdonosát a vállalkozó szintén értesítette.

Jelenleg az alagútba senki nem mehet be, a további repedéseket, mozgásokat a szakemberek a felszínen figyelik, az időjárás javulását követően, a vizsgálatok eredményének ismeretében lehet majd megkezdeni újra a munkálatokat.