Figyelik és megbüntetik a buszsávot használó autósokat

Infostart
2008. július 21. 12:30
Egy hónap alatt több százezer forintos helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség a buszsávok szabálytalan használata miatt. A Rákóczi út és a Szövetség utca kereszteződését figyelő kamerák az elmúlt egy hónapban 87 olyan felvételt készítettek, amikor a gépjárművezetők jogtalanul használták a buszsávot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa az InfoRádiónak elmondta: az akció során több százezer forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki a szabálysértőkkel szemben, illetve több száz felvétel készült az autóbuszsáv-figyelő kamerarendszer segítségével.

Soós Zoltán hozzátette: több helyen van buszsávot figyelő kamerarendszer, aminek képei egy helyre futnak be. A felvételeket folyamatosan figyelik, elemzik és értékelik.

A szakértő elmondta azt is: múlt hét pénteken a rendőrök személyesen mentek ki több kerületbe, és ellenőrizték a buszsávokat. Az akcióban több mint 20 szabálytalankodóval szemben szabtak ki helyszíni bírságot összesen mintegy 155 ezer forint értékben.

Az elmúlt évek adataihoz hasonlóan kedvezően alakul a statisztika, vagyis egyre kevesebb autós használja szabálytalanul a buszsávokat - mondta Soós Zoltán, hozzátéve: a sávfigyelő kamerák nagyban hozzájárultak ehhez.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást