Megfeledkezett pácienséről az egyik betegszállító

Infostart
2008. július 16. 14:39
Sok a panasz a betegszállító cégekre. Előfordul, hogy a betegeknek három óránál is több időt kell várniuk a szállítókra - derül ki az Egészségbiztosítási Felügyelet legfrissebb felméréséből.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet az év első felében 18 ügyben indított eljárást, és kétszer szabott ki pénzbírságot a betegszállítókra. Az egyik esetben a betegfuvarozást vállaló magáncég egyszerűen megfeledkezett a páciensről, aki emiatt egy egész éjszakát töltött a kórházban várakozással - mondta az InfoRádióban a felügyelet elnöke. Kovácsy Zsombor hozzátette: a céget 50 ezer forintos büntetést kapott.

A felügyelet egy általános felmérést készített arról, hogy az egyes kórházakban és rendelőintézetekben mennyit kell várakozni a betegszállítókra. Kiderült, hogy vannak olyan helyek, ahol a 3 órás várakozás általánosnak számít.

A felügyelethez számos panasz is érkezik, ezek egy részében a szállítók segítőkészségét hiányolják a betegek.

Kovácsy Zsombor hozzátette: a szállítás sosem lesz olyan gyors, mint a mentés, a mentőknél ugyanis elvárás, hogy a hívás után néhány percen belül megérkezzenek. A szállítóknak azonban gyakran több beteget kell egyszerre fuvarozniuk, ami lassítja a munkájukat.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást