Több emberre van szükség az egészségbiztosításban

Infostart
2008. július 15. 12:48
Bővül az egészségbiztosításban dolgozók száma. Ezt valószínűsítette az InfoRádiónak adott interjújában Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa, aki azonban még nem tudta megmondani, hogy hány munkatárs lesz az új rendszerben.

A parlamenti képviselő szerint a jelenleg az egészségbiztosításban dolgozó szakemberek túlnyomó többségére szükség lesz akkor is, ha megalakulnak a regionális pénztárak, a mostani megyei pénztárak ügyfélszolgálatokká válnak és megerősödik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Hangsúlyozta: erősíteni kell az egészségbiztosítás rendszerét, a kórházak, rendelőintézetek működését az eddigieknél jobban kell felügyelni, így valószínűleg több emberre lesz szükség a rendszerben.

Hozzátette: főleg a regionális pénztárakban lesz szükség nagyobb létszámú szakemberre, így nem nélkülözhetők azok a szakértők, akik már jelenleg is az egészségbiztosítással foglalkoznak.

Jelenleg a pénztár bevételeinek alig több mint 1 százalékát fordítja az OEP a működésre. Kökény Mihály szerint ennél több pénzre lesz szükség, de hogy mennyire, és ebből hány pluszembert foglalkoztatnának, azt egyelőre nem tudta megmondani.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást