Augusztustól a budai rakpart újabb szakaszát zárják le

Infostart
2008. július 15. 12:32
A készülő csepeli szennyvíztisztítóhoz vezető főgyűjtő csatorna építése miatt a jövő hónaptól újabb szakaszokon zárják le a budai alsó rakpartot. A beruházás projektmenedzsere az InfoRádiónak elmondta: lesznek kellemetlenségek, de a munkálatok befejeztével javulni fog a közlekedés.

Augusztus elejétől zárják le a budai alsó rakpart Margit híd lehajtójától északra eső szakaszát, ahol most a csepeli szennyvíztisztítóhoz vezető főgyűjtő építésének előkészítő munkája folyik - mondta az InfoRádiónak a beruházás projektmenedzsere.

Tóth István hozzátette: az építkezések 2009 októberéig tartanak majd. A munkálatokba beletartozik a partfal korrekciója, a csatorna- és egyéb közműépítések, burkolatépítés, valamint az Üstökös utcai csomópont megépítése.

A munkálatok lelke a csatornaépítés: olyan csatornát kell építeni, ami régészeti jelentőségű területeket keresztez, ráadásul a Duna vízjárása is befolyásolja az építkezést - hangsúlyozta a menedzser.

A munka volumenéhez képest ez egy gyors átfutási idejű projekt - véli Tóth István, aki szerint a lezárások ugyan kellemetlenségekkel fognak járni, de az eredményre érdemes lesz odafigyelni.

A főgyűjtő megépítésével ugyanis az eddig a Dunába tisztítatlanul ömlő budai szennyvíz jelentős része a csepeli szennyvíztisztítóba jut majd, és a járulékos munkák során felújítják az útburkolatot, és megemelik az árvízveszélyes szakaszokat is - hangsúlyozta a projektmenedzser.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást