Diáktárs a hősi halottról: "Krisztián fegyelmezett katona volt"

Infostart
2008. július 14. 11:16
Mintatanuló és fegyelmezett személyiség volt az a magyar tűzszerész, aki szombaton feladatteljesítés közben hunyt el Afganisztánban. A hatgyermekes családban nevelkedett Nemes Krisztián váltotta Kovács Gyula hadnagyot, aki egy hónappal ezelőtt vesztette életét, szintén egy bomba hatástalanítása közben.

Az Afganisztánban feladatteljesítés közben szombaton elhunyt tűzszerész mintatanuló és fegyelmezett személyiség volt - nyilatkozta az InfoRádiónak a hősi halált halt katona főiskolai csoporttársa.

Nemes Zsolt tartalékos százados, tűzszerész szakértő az InfoRádióban elmondta: egy tűzszerésznek különleges idegzettel kell rendelkeznie, és fontos, hogy kiegyensúlyozott ember legyen, stabil családi háttérrel.

Ezen túl a szakértő szerint különleges követelményt nem igényel a munkájuk, hiszen a feladatokat egy előre meghatározott biztonsági séma szerint kell végrehajtaniuk.

Krisztián egykori főiskola csoporttársa azt is elmondta, hogy társát fegyelmezett katonának ismerte meg, aki mindent a parancs szerint hajt végre. Megbízható ember volt, akiről senki sem feltételezi, hogy szakmai hibát követhetett el - tette hozzá.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást