Botrányos Társulat-koncert Siófokon

Infostart
2008. július 14. 12:49
Botrányba fulladt a Társulat szombati, siófoki előadása, a nézők bekiabálásokkal adtak hangot annak, hogy nem azt kapták, amit ígértek nekik. A helyi szervező is azt mondja: ők az István, a király keresztmetszetének előadását várták a társulattól, az előadás ehelyett egy musicales-rockdalos egyveleggel kezdődött.

Csaknem kétezer ember vette meg a 3500 forintos jegyeket a Társulat előadására. Közülük többen visszakövetelték a pénzüket, bekiabálásokkal zavarták meg az előadást, vagy egyszerűen otthagyták az egészet, mert nem azt kapták, mint amit vártak.

A szereplők ugyanis egy musicales-rockdalos egyveleggel indították a műsort, annak ellenére, hogy a helyi szervezők korábban határozottan azt kérték: a rockopera dalaival kezdődjön a produkció.

A második részben az István, a királyból is adtak elő dalokat, igaz, csak 45 percben, azaz rövidebb ideig, mint ahogy arról előzetesen megállapodtak a helyiekkel.

Kiss László, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója elmondta: egyelőre nem döntötték el, hogy kezdeményeznek-e pert a koncertszervezők ellen.

A Társulat producere szerint a siófoki botrányt csak maguknak köszönhetik a szervezők, mert "István, a király rockoperát" hirdettek meg, és a közönség nem értette, miért nem azzal kezdődik a műsor.

Rosta Mária szerint a helyiek hibája, hogy nem tájékoztatták a nézőket arról: nem a teljes előadást látják majd, csak egy 65 perces keresztmetszetet. A rockopera bemutatásának ugyanis nem volt meg a technikai feltétele Siófokon.

Hozzátette: fontolgatja, hogy jogi lépéseket tesz a siófoki szervezőkkel szemben, mivel több helyen is rossz hírüket keltették.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rosta Mária
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kiss László
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást