A Fidesz szerint "adóblablázik" a kormány

Infostart
2008. július 14. 16:09
A vállalkozók egyöntetűen bonyolultnak tartják a jelenlegi adórendszert, így az egyszerűsödést csak a pénzügyminiszter érzi - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter, Fidesz kommunikációs vezetője.

A kormány nyilvánvalóan nem akar adót csökkenteni, mert ha lenne erre vonatkozóan bármilyen tervük, akkor nem az "adóblabla" hangzott volna el a kormányszóvivői tájékoztatón, hanem valós adócsökkentési tervekről beszéltek volna - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter.

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint Gyurcsány Ferenc és Veres János már számtalanszor beszélt arról, hogy van mozgástér adócsökkentésre, ám soha nem sikerült ugyanazt a számot mondaniuk: 120-tól 400 milliárdig szinte az összes lehetséges verzió előfordult már.

A politikus Veres János pénzügyminiszter azon kijelentését, miszerint az elmúlt két évben jelentősen egyszerűsödött az adórendszer, úgy kommentálta: a vállalkozók nem érzik azt, hogy egyszerűbb lenne az adózás.

A pénzügyminiszterétől eltérő álláspontot képviselnek a kis- és középvállalkozások, akiknek működésében az egyik legnagyobb nehézséget az adórendszer bonyolultsága okozza - hangsúlyozta Szijjártó Péter, aki hozzátette: a Fidesz a KDNP-vel közösen már benyújtott egy, az adócsökkentésre vonatkozó rövid távú javaslatot, ami az áfa és a jövedéki adó csökkentését tartalmazza.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást