Megegyezett Óbuda és a Sziget feszitvál

Infostart
2008. július 10. 14:21
Negyven-ötvenmillió forint értékű fejlesztéseket hajt végre az idén a Sziget fesztivált szervező cég a galériaerdő területén annak használatért cserébe. Lesz futópálya, közvilágítás, padok és területrendezés - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere.

Futópályát és közvilágítást épít ki, padokat és szemeteseket helyez el a Hajógyári-sziget északi részén található galériaerdőben a Sziget fesztivált szervező cég, emellett helyreállítja a rendezvény során megrongálódott zöldterületet. Ezért cserébe a kerület ingyenesen használatba adja a kft-nek a tulajdonába tartozó szigetrészt - mondta az InfoRádiónak Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Bús Balázs hozzátette: a Sziget Kft. a fesztivál megrendezéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket is elvégzi.

A polgármester megjegyezte: a cégnek még az idén meg kell valósítania a megállapodásban foglalt, 40-50 millió forint értékű beruházást.

Folyamatos az egyeztetés a Sziget Kft. és a kerület között: sikerült megoldást találni a lezárt rakpart és a zajterhelés ügyében is, de keresik a megoldást a parkolás nehézségeire is - közölte Bús Balázs.

Ha a megállapodás beváltja a hozzá fűzött reményeket, nincs akadálya, hogy ezt a jövő évben meghosszabbítsuk - fűzte hozzá Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást