Hazautazhat a csődbe ment Szikra Tours 26 ügyfele

Infostart
2008. július 10. 21:47
Az eredetileg tervezett időpontban hazatérhet az a 26 külföldön tartózkodó magyar turista, akinek a nyaralását a szerdán csődbe ment Szikra Tours szervezte. Az utazási irodát biztosító QBE Atlasz Biztosító értékesítési igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a cég 20 millió forintos biztosításából fedezni tudnak minden költséget, de a biztosító csak a befizetett összeget tudja visszafizetni az utasoknak, további kártérítést nem vállal.

Miután a Szikra Tours bejelentette fizetésképtelenségét, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal törli az utazási irodát - mondta az InfoRádiónak a céget biztosító QBE Atlasz Biztosító értékesítési igazgatója.

Horváth Péter hozzátette: ekkor lép színre a biztosító, aki az utazási iroda biztonsági tartalékát szolgáltatja. Ebből a vagyoni biztosítékból különböző, a jogszabály által meghatározott célokra kell összegeket fordítani.

Elsődleges feladat a külföldön lévő 26 utas hazajuttatása, akik közül néhányan már haza is érkeztek - mondta az igazgató, hozzátéve: el kell indítani azoknak az utasoknak a részvételi díj visszafizetését, akik már befizették a pénzt, de elutazni nem tudtak.

Voltak olyanok, akik csütörtökön indultak volna nyaralni, és hidegzuhanyként érte őket az utazási iroda csődje. Õket még sikerült elutaztatni - mondta Horváth Péter, aki hangsúlyozta: az itthon maradt utasok a befizetett részvételi díjukat tudják visszakapni, de ennél magasabb kártérítésért nem jelentkezhetnek a biztosítónál.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást