Székely: 2009-től indulhat az új egészségügyi rendszer

InfoRádió / MTI
2008. július 9. 16:23
Jövő év januárjától indulhat az új egészségügyi rendszer, amely nem csak a biztosítási rendszert foglalja magában - közölte Székely Tamás szakminiszter szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón. A Fidesz szerint a program nem változtat az egészségügy fő problémáin.

Az egészségügyi miniszter a tájékoztatón beszámolt arró, hogy a kormány szerdán megtárgyalta a változásokról szóló koncepciót, amelyet a tervek szerint augusztus közepéig tartó társadalmi vitára bocsátanak.

Székely Tamás közölte: az egészségbiztosítás átalakításán kívül a legfontosabb feladatok között szerepelnek a népegészségügyi programok, a humánerőforrás kérdése és az ellátás fejlesztése is.

Székely Tamás egészségügyi miniszter látja az egészségügy súlyos problémáit, azonban vagy nincs lehetősége vagy nincs szándéka változtatni rajtuk - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyi tárcavezető délutáni tájékoztatójára reagálva Pesti Imre kifejtette: nem túl biztató az a jövőkép, amelyet Székely Tamás felvázolt. Nem beszélt ugyanis a kórházak gazdasági helyzetéről, a volumenkorlátról és az sem derült ki, honnan lesz forrás népegészségügyi programokra, hiszen erre az egészségügyi tárca nem kért pluszpénzt a kormánytól - tette hozzá.

Véleménye szerint kicsit "finomabb formában", de továbbra is a Horváth Ágnes korábbi miniszter által kijelölt utat követi a szaktárca.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Németh Zoltán tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást