Kulcsár-ügy: védőbeszédekkel folytatódik a tárgyalás

InfoRádió / MTI
2008. július 8. 12:59
A Kulcsár Attila által elkövetett sokmilliárdos sikkasztás bűnsegédi alakzatával megvádolt Rejtő E. Tibornak, a K and H Bank volt vezérigazgatójának ártatlanságát hangoztatta védőbeszédében ügyvédje a Fővárosi Bíróságon kedden.

A védő szerint az ügyészség nem bizonyította Rejtő bűnösségét. A bankvezérnél nyilvánvalóan hiányzott a bűncselekményhez szükséges motiváció, hiszen kiemelkedően magas fizetése, prémiuma és jutalmai voltak, a sikkasztásban való közreműködéssel pedig ésszerűtlenül nagy kockázatot vállalt volna.

Az ügyvéd több órás védőbeszédében pontról-pontra támadta a vád állításait, így például azt is, hogy Rejtő kivonta Kulcsár Attilát a bankvezetés irányítása alól.

A 2003 nyarán kirobbant brókerbotrány ügyében három éve emelt vádat az ügyészség sokmilliárdos sikkasztás, pénzmosás és más bűncselekmények miatt. A vád szerint Kulcsár Attila a K and H Equitis brókercégnél 1998 és 2003 között jogosulatlanul használta az ügyfelek pénzét.

Az ügyész a hétfői tárgyaláson vádbeszédében 11 személyre kért letöltendő szabadságvesztést, köztük van Rejtő E. Tibor is.

A Kulcsár-ügyben várhatóan egész héten tartanak a védőbeszédek, elsőfokú ítélet kihirdetésére augusztus 22-én, a vádlottak utolsó szó jogán előadott védekezését ezt követően kerülhet sor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Litauszky Balázs összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást