Az ország egyik legnagyobb kulturális központja épül Győrben

Infostart
2008. július 3. 07:17
Az ország egyik legnagyobb kulturális központját építi fel Győrben, az egykori növényolajgyár helyén az Arrabona City Park Kft. - írja a Napi Gazdaság. Felboríthatja a konvergenciaprogramot az M6-os autópálya továbbépítése. A Magyar Nemzet információi szerint a Dunaújváros-Szekszárd közötti szakasz teljes, 119,6 milliárd forintos vállalási összege költségvetési kiadásnak minősülhet.

Az ország egyik legnagyobb kulturális központját építi fel Győrben, az egykori növényolajgyár helyén az Arrabona City Park Kft. - számol be róla a Napi Gazdaság. A programhoz készült előterjesztés szerint a 14 ezer négyzetméteren helyet kap majd a Győri Balett, a Városi Művészeti Múzeum, a Vaskakas Bábszínház és a győri fesztiváliroda. A beruházás 2010-re készül el.

Nyáron, amikor az óvodák és iskolák zárva vannak, az egyébként is rászoruló gyerekek csak az önkormányzatokra vagy az alapítványokra számíthatnak - olvasható a Népszabadságban. Magyarországon 15-20 ezer olyan gyerek van, aki otthon szinte egyáltalán nem kap enni - az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete és hazai civil szervezetek becslése szerint. További körülbelül százezer gyerek kevés és egyhangú ételhez jut, leginkább a húst, a zöldséget és a gyümölcsöt nélkülözi. Nyáron még rosszabb: ilyenkor a gyerekek elesnek az óvodai, iskolai étkezés lehetőségétől. Ellátás elvben ilyenkor is minden rászorulónak jár, de a gyakorlatban körül-belül ötezer gyerekhez nem jut el a segítség.

Felboríthatja a konvergenciaprogramot az M6-os autópálya továbbépítése. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanis a Dunaújváros-Szekszárd közötti szakasz teljes, 119,6 milliárd forintos vállalási összege költségvetési kiadásnak minősülhet az eredetileg magánerő bevonásával, PPP-konstrukcióban tervezett projekt hibás megvalósítása miatt.

A honlapján közzétett nyílt levélben búcsúztatja a Társaság a Szabadságjogokért Schiffer Andrást, aki lemondott ügyvivői tisztségéről és tagként is kiválik a jogvédő szervezetből - írja az Index. A TASZ elvi mércéje és alapszabálya nem teszi lehetővé, hogy tagjai pártokban vállaljanak szerepet, és a többi ügyvivő szerint Schiffer éppen ezt jelentette be az Indexnek adott interjújában. Schiffer szerint pártalapításról még nincs szó, a TASZ-t viszont korábban is kritizálták a Védegyletben való szerepvállalása miatt. Ezért most kilépett, de nincs harag.

A számviteli törvény módosításával mérsékelni lehetne az exportra termelő magyar vállalkozásoknál az erős forint miatti negatív hatásokat a Magyar Külgazdasági Szövetség szerint. A Világgazdaság információja szerint a grémium a tegnapi ülésén arról határozott, hogy néhány napon belül megkeresi kezdeményezésével a pénzügyi tárcát.

Hogy képzeli el a Balaton fejlesztését Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője? Kell-e tartani a Blaton "túlfejlesztésétől"? Megalapozott-e a jelenleg Magyarországon tapasztalható hotelpiaci boom? - ezeket a kérdéseket tette fel a Portfolió John Newtonnak, a Quinlan Private Golub magyarországi vezetőjének. Az interjút a gazdaság portálon olvashatják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást