Gyenesei: Újabb feladatokhoz több pénz kell az önkormányzatoknak

Infostart
2008. július 2. 07:23
Vagy nem szabad több feladatot róni az önkormányzatokra, vagy többlettámogatást kell nyújtani számukra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az önkormányzati miniszter. Gyenesei István hozzátette: az önkormányzatok terhein úgy is lehet enyhíteni, ha a kormány a különböző projekteknél a megvalósítás határidejét módosítja, vagy egyszerűsíti a minőségi előírásokat.

Nem lehet újabb feladatokat adni az önkormányzatoknak anélkül, hogy a kormány ne rendelné hozzájuk a megvalósításhoz szükséges forrásokat - mondta az önkormányzati miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Gyenesei István megjegyezte: különbséget kell tenni az önkormányzatok helyben felmerülő kihívásai, illetve a kormány vagy a Parlament által kiadott feladatok között.

Plusz források biztosítása nélkül is lehet enyhíteni az önkormányzatok terhein, ha a kormány módosítja a különböző projektek megvalósításának határidejét, vagy újragondolja, egyszerűsíti a minőségi előírásokat - közölte az önkormányzati miniszter, aki példának a közintézmények akadálymentesítését említette.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást