Demján: "Reform, reform és reform" kell a változáshoz

Infostart
2008. július 2. 17:04
Tovább nőtt az államadósság, ami március végén elérte a GDP 67,1 százalékát. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke szerint az adócsökkentés előtt fontosabb az államadósság mérséklése. Demján Sándor az InfoRádiónak elmondta: a költségvetési hiányból származó többletbevételt nem szabad szavazatszerzés céljából a politikának elosztogatnia.

Magyarország akkor cselekszik helyesen, ha az energiaválság és a várható kamatemelések kivédése érdekében minden szabad forintját az államadósság csökkentésére fordítja - mondta az InfoRádiónak Demján Sándor.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke úgy véli: az államnak lesz szabad forintja, mert vannak eredményei a mostani konszolidációnak.

Ellen kell állni annak, hogy a politika bármilyen bevételi többletet elosztogasson szavazatszerzés érdekében - hangsúlyozta a milliárdos vállalkozó, aki szerint először mindenképpen az államadósságot kell 60 százalék alá csökkenteni, mert ez a kritikus kérdés ma Magyarországon.

Ez után lehet mérsékelni a vállalkozások és a munkavállalók adóterheit, ehhez pedig "reform, reform és reform" kell - fogalmazott.

Demján Sándor szerint a kisebbségbe került kormány elméletileg véghez tudja ezt vinni, ehhez azonban az szükséges, hogy a reformok érdekében a politika és a pártok összefogjanak.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást