Bajnai: Magyarország jól teljesített

InfoRádió / MTI
2008. június 29. 16:03
A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint Magyarország jól teljesít az uniós források lehívása terén. Bajnai Gordon a Magyar Polgármesterek VII. Világtalálkozójának első napján emlékeztetett arra: az idén az összes rendelkezésre álló pénz 93 százalékát már le tudta hívni az ország.

Szólt arról is: a kormány fontosnak tartja, hogy a leghátrányosabb 33 térségnek ne kelljen az erősebb vetélytársakkal versenyeznie, ezért pályázat helyett külön programot szervez részükre.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere ezzel szemben úgy vélte: Magyarország igyekszik túlteljesíteni az unió normaelvárásait, ami pedig lehetetlen feladatok elé állítja az önkormányzatokat, amelyek mára a működőképesség határához jutottak.

Hozzátette: a kormány mind több feladatot hárít a helyhatóságokra, miközben a finanszírozáshoz szükséges pénzeket folyamatosan megvonja.

A tanácskozáson kiosztották a Polgármesteri Ezüstlánc-díjakat. A Magyar Polgármesterek Szövetsége által alapított kitüntetést Bátovszki György, Csömör és Szuhán András, a kárpátaljai Bene település polgármestere vehette át.