Az MDF elnöke csak nyilvánosan tárgyalna Fodorral

InfoRádió / MTI
2008. június 28. 19:31
Csak nyilvános találkozón kész tárgyalni az SZDSZ elnökével a Magyar Demokrata Fórum vezetője.

Dávid Ibolya azt mondta: levelet küldött Fodor Gábornak, és a dokumentumban három, sokakat foglalkoztató kérdést tett fel neki, amelyekre nyilvános egyeztetésen várja a választ.

Az MDF elnöke tudni szeretné, hogy "az elmúlt hat év sikertelen kormányzását tekintve mely hibákért vállal felelősséget az SZDSZ".

Továbbá azt, hogy az állami pozíciókból visszahívja-e pártja delegáltjait, vagy folytatja elődje "kint is vagyok, bent is vagyok politikáját", és miután az SZDSZ kormánypártként megszavazta a költségvetést, a párt mennyire érzi magáénak az általa is jóváhagyott 2008-as költségvetést az év hátralévő részében.

Az MDF elnöke leszögezte: pártja szeretné felmérni, hogy kire számíthat az ország rendbetétele során. Fodor Gábortól azt várja, hogy mihamarabb tisztázza: "mennyiben ellenzéki párt ma az SZDSZ, s az előttünk álló hosszas és kihívásokkal teli munkában a parlament ellenzéki pártjai milyen téren, s mennyiben számolhatnak a liberálisokkal."

A szabad demokraták elnöke a közelmúltban a nyilvánosság teljes kizárása mellett tárgyalt Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel, a Fidesz, illetve az MSZP elnökével.