Gusztos: Ehhez nem asszisztálunk

Infostart
2008. június 27. 06:54
Alternatív ellenzéki szerepre készül az SZDSZ a parlamentben - mondta az InfoRádióban a párt frakcióvezető-helyettese. Gusztos Péter szerint a kisebbségi kormányzás olyan kompromisszumokra is rákényszerítheti a szocialistákat, amelyekben az SZDSZ a koalíción belül nem tudott eredményeket elérni.

Alternatív ellenzéki szerepre készül az SZDSZ. Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes szerint a párt akkor tud fontos eredményeket elérni, ha következetesen politizál.

Hangsúlyozta: nem gondol arra, hogy zsarolni kellene a kisebbségben maradt kormánypártot, ahhoz azonban nem fognak asszisztálni, ha a szocialisták a parlamenti matematikát alapul vége akarják elfogadtatni a törvényeket.

Azaz azt számolgatnák, mikor, hány képviselőjüknek kell távol maradnia vagy feltétlenül szavaznia, hány független képviselőt kell megnyernie a pártnak, vagy hány fideszes távolmaradásában kell bíznia.

Hozzátette: alternatív ellenzéki szerepre készülnek, tehát a szabad demokraták nem fognak minden kormányjavaslatot azonnal elutasítani, de pontosan megindokolják, mit miért támogatnak, vagy elleneznek.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást