Demszky leverte a téglákat

Infostart
2008. június 27. 12:04
Jelképesen megkezdődött a Ferencvárosi Közraktárak újjáépítése. Demszky Gábor főpolgármester szerint a megújult épületegyüttes Közép-Európa egyik jelképévé válhat.

Néhány tégla leverésével Demszky Gábor főpolgármester jelképesen megkezdte a közraktárak újjáépítését. A 8 milliárd forint értékű beruházás nagy részét az épületegyüttes fejlesztése teszi ki, de a befektető Porto Investment Hungary Kft. több mint 300 millió forintos infrastruktúra- és közlekedésfejlesztést is vállalt.

Az egykori közraktárak helyén a beruházással Demszky Gábor szerint egy 21. századi kulturális-szórakoztató központ alakulhat ki. Az épületet a Duna felé kiegészíti egy 3 méter széles teraszsor, és a tervek szerint a beruházás minden 10. négyzetméterén zöldfelület lesz.

Emellett a főváros a közraktáraktól délre található Nehru-park hasznosításáról is meg kíván állapodni a befektetővel - mondta Demszky Gábor. A főpolgármester hozzátette: az új épület Budapest egyik új jelképévé válhat, hangsúlyozva a város meghatározó közép-európai szerepét.

Maga az épület az átalakítással ismét visszakerülhet a főváros vérkeringésébe, javítva Budapest és e terület gyalogos és közlekedési kapcsolatát, megőrizve és felújítva az építészeti emlékeket, valamint a korzó meghosszabbításával újra kinyitva a várost a Duna-felé.

A közraktárak újjáépítése egyébként várhatóan 2010 nyarára fejeződik be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást