A szegényeknek nem számít, mivel ütik ki magukat

Infostart
2008. június 27. 07:19
Kialakulóban van a drogfogyasztás kultúrája Magyarországon - legalábbis, ami az iskolázott, jobb anyagi helyzetű fogyasztókat illeti - írja a Népszabadság. Nekik már nem mindegy, hogy kivel, hol és mit szednek. A szegényebbeknek viszont továbbra is az számít, hogy minél olcsóbban üthessék ki magukat.

A világon kétszáz millióan fogyasztanak illegális drogokat. Magyarországon, egy-egy hétvégén 100 ezren szednek különböző partidrogokat, marihuanát pedig még ennél is többen szívnak.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy hat irányító központot zárhatnak be a nyár folyamán az Országos Mentőszolgálatnál. Ezt egy neve elhallgatását kérő mentőállomás-vezető mondta a lapnak. A 2006-ban összesen 26 központot érintő beruházás annak idején sok százmillió forintot emésztett fel. Az OMSZ elismerte, hogy a nyár és az ősz folyamán valóban megszüntetnek 6 irányító központot. Ezekben az indoklás szerint nem voltak megfelelőek a feltételek.

Az Index azt írja, hogy minden eddiginél több kamerával közvetítik a foci EB meccseit, ráadásul filmes eszközökkel növelik a feszültséget, mégis, a mérkőzések nagy részében ugyanolyan beállításokat látunk, mint 30 éve. Az európai nézők ugyanis megszokták a hagyományos megoldásokat és ódzkodnak az újításoktól.

A Világgazdaság arról számol be, hogy a gazdasági növekedéssel, a fehéredéssel és három kivételével az összes adókedvezmény megszüntetésével lehetne előteremteni a miniszterelnök által célként meghatározott 400 milliárdos adó- és járulékcsökkentést. Ma többek között ennek irányáról is egyeztetnek az újabb dobogókői megbeszélésen a szocialisták.

A Napi Gazdaság cikke szerint a Fővárosi Önkormányzat 12 budapesti kórház holdingba szervezésének előkészítő munkájára 300 millió forintot különített el, amelyek sokall a Fidesz frakció, mert korábban a 176 országos kórházat érintő egészségügyi reform került 200 millióba. A szocialisták szerint a hatékonyabb és átláthatóbb működés érdekében szükséges a kórházak holdingba tömörítése.

A penzcentrum.hu arról ír, hogy a januári változások számos törvényt érintettek, köztük az illetéktörvényt is. Ez alapján bizonyos feltételek szerinti kedvezményes eszköz-átruházásmentes a visszterhes vagyon-átruházási illeték alól. Ezzel kívánják elősegíteni a társaságokat érintő egyesülések, szétválások, eszköz-átadások és részesedés cserék adósemleges kezelését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást