Újabb kerületekre terjed ki a fokozott rendőrségi ellenőrzés

Infostart
2008. június 26. 14:55
Fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban a BRFK. A rendőrség más hatóságokkal együtt az utakat és munkavédelmi szabályok betartását ellenőrzi. Eddig több mint hat millió forintnyi bírságot szabtak ki, és öt körözött személyt fogtak el.

Fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány. A BRFK sajtóügyeletese, Unger Pál az InfoRádiónak elmondta: a társszervekkel együttműködve 300 rendőr a külső kerületekből a központ felé haladva ellenőrzi a forgalmas utakat, turisztikailag fontos helyszíneket, és a munkavédelmi szabályok betartását.

A sajtóügyeletes közölte: az akció keretében eddig öt körözött személyt fogtak el és 41 esetben tettek rendőrségi szabálysértési feljelentést. Rendőrhatósági bírságot is szabak ki, elsősorban kiemelt szabálysértések esetén.

A rendőrség összesen 181 főt bírságolt meg 960 ezer forint értékben, a társhatóságok pedig 5 millió 680 ezer forintnyi bírságot rótt ki 24 esetben. 698 főt igazoltattak, rendkívüli esemény nem történt az akció során.

Most 10., a 17. és a 18. kerület van soron.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást